жури

                    Цветана Манова - председател

Тя е етнолог в Регионалния исторически музей в Перник. В продължение на 40 години Манова изучава и популяризира фестивала „Сурва”. Автор е на книгите "Сокове от корена" „Сълза вместо песен“

                                    
                                            Йордан Станимиров
 

От 1980 г. работи в най-големия български фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Танцувал е в танцовия Ансамбъл при Двореца на децата гр. Перник, по-късно става ръководител в същия Ансамбъл, преименуван на Ансамбъл „Граовче”. Ръководител е бил и на Ансамбъл „София”, „Росна китка” и Ансамбъл „Кирил Харалампиев (Маяковски)”.
Носител на „Сребърна лира” на Съюза на музикалните и танцови дейци.
От 1990 г. ЙОРДАН СТАНИМИРОВ е Президент и Управител на СД „Свирец-Игралец, ИВАНОВ и сие”. Йордан Станимиров е създател, мениджър и продуцент на танцов квартет „Славей”, част от най–успешният проект на прочутата и незабравима народна певица Надка Караджова – Квартет „Славей“От 2000 г. Йордан Станимиров е Създател и главен художествен ръководител на клуб за български народни танци „Body Folk”, който представлява и до днес    

      

                        Светла Караджова

Завършила е Музикалната академия в гр. Пловдив със специалност – Музикален фолклор. След това е певица в aнсамбъл “Филип Кутев”. По-късно става втори диригент на aнсамбъл “Филип Кутев”.
От 1991 година е диригент на създадения от Надка Караджова световно известен Квартет “Славей”.
Освен певица и диригент на Квартет “Славей”, от 1994 година Светла Караджова е преподавател по народно пеене в СУ „Св. Климент Охридски”. Тя е носител на „Сребърна лира” на Съюза на музикалните и танцови дейци по случай 10–годишнината от съдаването на Квартет „Славей”, „Златна лира” по случай 15- годишнината от създаването на Квартет „Славей” , Специална награда “ФЕНОМЕНИ”.


 

НОВИНИ

НАЦИОНАЛЕН ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС

 "ДАЙ,БАБО,ОГЪНЧЕ!"

11 май 2019